2012. február 16., csütörtök

Angol keserű

1 liter vörös bor,
1 liter rum,
1/2 liter szesz,
3/4 kg cukor,
2 narancs,
2 citrom karikába vágva,
2 tasak vanília cukor.
Egy hétig érik, közben megrázni.


(Budapest, 1990-es évek)
Ez nem a Nagyi receptje, de a Franckkávés dobozban találtam.

Elkészítettük.
Nos, pia, tehát rossz nem lehet!!!
Finom lett, borból az egri bikavér megfelel, de a szesz helyett kénytelenek voltunk erős vodkát használni, ezáltal egy picit gyenge lett, amolyan igazi "kontyalávaló".
Addig kell összeérlelni, amíg a karikába vágott citrom bele átveszi a keverék színét, vagyis halványvörös lesz (kb. 1 hét). Az egyik narancs helyett grapefruitot vágtunk bele, ettől még finomabb lett.

Annyira tetszett mindenkinek, hogy húsvétra - közkívánatra -, megint elkészítettük, most már szesszel, amit nagy-nagy nehézségek árán, de beszereztük, így még jobb, valamivel erősebb, de tiszta, natúr vodkával is pont olyan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése