2012. február 12., vasárnap

Csokoládé

1/4 kg cukrot 1 dl feketekávéban sziruppá főzünk.
1/4 kg tejport szitán jól átdolgozunk, 3-4 evőkanál kakaót hozzáadunk, az egészet a már sűrű szirupba vegyítjük és üveglapon rudakra formáljuk.

(Marosvásárhely, 1950-es évek, amikor a csoki még hiánycikk volt és nagyon drága)

2 megjegyzés:

  1. Az ötlet nagyon jó, grat. a bloghoz.

    Ez az a házicsoki lenne, amit Erdélyben itt-ott árulnak is? (Csíki ismerősöktől kaptam saját készítésűt is.)

    Asszem kipróbálom. :-)

    Kapor

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Kösz, már rég fontolgattam, most kb. a negyedénél tartok.
    Igen, én is úgy vélem, hogy ez az a csoki, amit Erdélyben most is árulnak.
    Jó étvágyat, ha ki akarod próbálni!

    VálaszTörlés