2012. február 18., szombat

Diós koszorú


35 dkg liszt, 2 tojás sárga, 1 evőkanál ecet, 1 dió nagyságú zsír, 2 kanál tejfel, rétestésztát gyúrunk, sósvízzel.
A tésztát 2 részre osztani, egyiket ceruza vastagságúra kinyújtani, 25 dkg margarint habosra kikavarva rákenünk, a másik részét kinyújtva rátesszük. 3-szor összehajtjuk és kinyújtjuk, közben 20-20 percig pihentetjük.
Késfok vastagságúra nyújtjuk, a 2 tojás fehérjét habosra felverve rákenjük a tésztára. Darabokra vágott diót cukorral összekeverünk és ráhintjük a tésztára.
Csíkokra vágva vagy kimintázva sütjük.

(Marosvásárhely, 1960-as évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése