2012. február 15., szerda

Hússal töltött vineta

Hozzávalók:
2 vineta,
12 dkg hús,
1 kisfej hagyma,
2 dl zöldséglé,
olaj, só,
10 dkg paradicsom.
A vinetát hámozzuk meg, vágjuk ketté és vájjuk ki. A hagymát vágjuk apróra fonnyasszuk meg az olajban, keverjük bele a darált húst, 1-2 apróra vágott paradicsomot, a vineta belet sózzuk meg és pároljuk puhára.

A vinetát töltsük meg ezzel a keverékkel, tegyük bele egy lábasba, töltsük alá a zöldséglevet, kevés olajat, sót és sütőben süssük meg.
A többi paradicsomot vágjuk vékony szeletekre, rakjuk a vineta tetejére és tegyük 10 percre a sütőbe.
Hidegen – melegen jó!

(Marosvásárhely, 1960-as évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése