2012. február 10., péntek

Jaurtos tészta


2 üveg jaurt (500 g)
1 pohár cukor (18 dkg)
3 kanál olaj
3 csésze liszt  (480 g)
1 kávéskanál szódapor

_________________
ízesítő citrom,
vagy vanília
_________________
rahát, malozsa(sic!), dió, stb.

Elkészítéséről egy szó sem esik!
Ha valaki kipróbálta, írja ki ide, én ettem belőle, nagyon finom volt.

(Marosvásárhely, 1960-as évek)

1 megjegyzés:

  1. én gyakran sütöm ezt a tésztát de más adaggal.
    Egz csésze cukorhoz teszek 2 tojást, 3 doboz(kicsi)vagy 2 doboz jaurtot(nagyobb, 2 kanál kakaót és ami van meggy vagy mazsola, és egy kanál szódaport, és kicsi olajat. Ezt hagyom fél órát pihenni, majd beleteszek 1/1,2 csésze lisztet és megsütöm. Fontos pihenni hagyni mert nem nő fel a tászta. Nagyon hamar ellehet késziteni és finom.

    VálaszTörlés