2012. február 3., péntek

Mézes szelet

1 tojást habosra kavarunk 15 deka cukorral, hozzáadunk 3 deka vajat és 2 evőkanál híg mézet, 2 1/2 evőkanál tejet, 1 kiskanál szódaport, a kályhán 5 percig kavarjuk.
Majd 45 deka lisztet belekavarunk és deszkán eldolgozzuk. 4 cipót csinálunk belőle, kinyújtva, tepsi hátán 5-6 percig sütjük.
    Krém: 17 deka vajat habosra keverünk 20 deka cukorral. (vanília, vagy citrom) 2 borospohár tejben üvegesre főzünk 2 evőkanál grizet, kihűlve a cukros vajhoz keverjük.
   Az első lapra a krém felét tesszük, a másodikra savanykás ízet, a harmadikra krém, tetejére vaniliás porcukor.


(Marosvásárhely, 1960-as évek)






Megsütöttük, nagyon finom lett és ilyen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése