2012. február 24., péntek

Mézespogácsa, mézes keksz

1 fél kiló liszt,
10 deka cukor por,
kevés fahéj,
2 egész tojás,
egy kicsi kanál szódabikarbóna 3 kanál tejben feloldani,
egy és fél deci meleg méz, összegyúrjuk és egy fél centi vastagra kinyújtjuk. Pálinkás pohárral kivágjuk a tetejére egy fél diót ragasztunk és rendes tűznél kisütjük.

Ha keksznek sütjük, akkor késfok vastagra nyújtjuk. Kekszvágóval kivágjuk akkor dió nem kell rá, én azonban szoktam a lisztet előbb egy jó diónyi vajjal vagy zsírral összemorzsolni de nem fontos mert máskülönben is jó és szapora és gyorsan is sül pláne nálatok, jó sütőben ez fog sikerülni


Karácsonyfa-dísz is készült belőle.
(Marosvásárhely, 1940-es évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése