2012. február 18., szombat

Székely tészta

21 dkg liszt, 14 dkg vaj vagy zsír, 1 tojás, 7 dkg cukor. Ezt jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük marmaládéval és a következő tölteléket tesszük rá:
21 dkg cukor, 4 tojással habosra verni, azután bele teszünk 21 dkg őrölt diót, a tésztára öntjük és megsütjük.




Máshogy (névtelen)

14 dkg cukor por 1/2 kg liszt, 28 dkg vaj, 3 kanál tejfől, 3 tojássárgája, 1 késhegynyi só, ivószóda, összegyúrjuk. A tésztát 3 felé osztjuk, egyformán megsütjük. A lapokat megkenjük marmaládéval.

Krém:
14 dkg cukor, 3 tojás fehérje, 2 vanília por, ezt keverjük 1/2 órát, teszünk egy pici ecetet, ezután a marmaládét megkenjük és a lapokat egymásra rakjuk és mikor kész van betesszük a lerbe pár percig a lapítóval.


(Marosvásárhely, 1950-es évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése