2012. február 13., hétfő

Szőlő jam

3 kg szőlőt megmosni a hajából kipattintani, nagyon kevés 1/2 deci vízzel főzni tesszük, egy fél óra alatt jó puha lesz (a héját főzzük).
A belét is külön odatesszük főni, víz nélkül,addig főzzük amíg elválik a magjától, utána laska szűrőn áttörjük, úgy, hogy a rostok is átmenjenek a szűrőn.
Egyenesen belepaszírozzuk a puhára főtt héjához, addig főzzük együtt, amíg sűrűsödni kezd, bele teszünk 3/4 kg cukrot és főzzük amíg kocsonyásodni kezd.
Üvegbe rakjuk, forrón lekötjük és száraz dunsztba tesszük. (szalicilt a tetejére)


(Marosvásárhely, 1960-as évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése