2012. február 13., hétfő

Vizes piskóta

Ahány tojás fehérje, annyi evőkanál cukor és fele annyi víz.
A tojás fehérjét félig felverni, felváltva hozzáadni a cukrot és a vizet, mikor a hab kemény, finoman belekeverjük a tojás sárgákat és annyi csapott evőkanál lisztet, ahány tojást használtunk.
1/2 sütőpor és egy vanília por, vagy citromhéj.
Kizsírozott és liszttel beszitált tepsibe öntjük.
Keverhetünk bele mazsolát, dióbelet, rahátot, vagy bármilyen gyümölcsöt.
Használhatjuk torta alapnak is.

10 percig 2-esen melegített sütőbe legalsó rácson 15 percet sütni. 2-esen kinyitott szellőzővel utána 10 percig sütőben hagyni.


(Marosvásárhely, 1960-as évek)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése